MZMN's Personal Website™ Eruditeimagination.com

Since: 13th April 2004

   

..:: Welcome To Mohd Zaem Mohd Nawi's Personal Websites ::..                          Last Updated : 20 MEI 2004 [14:54]

 

Masa/ Suhu Kelantan

MASA/ SUHU NEGERI KELANTAN

 

:: Laman Utama ::
Pengenalan
Menu Utama
Info PH110
Info Maahad
:: Berita Online ::
Berita Harian
Utusan Melayu
Harian Metro
Harakah Daily
New Straits Times
Jakim
:: Portal Universiti ::
Universiti Teknologi Mara
Universiti Putra Malaysia
Universiti Sains Malaysia
Universiti Islam A.bangsa
Universiti Teknologi Malaysia
Universiti Kebangsaan M'sia
Universiti Malaya
Universiti Utara M'sia
Universiti M'sia Sabah
Universiti M'sia Sarawak
UniTEN
KUSTEM
KUiTTHO
KUIM
UPSI
MMU
KUSZA
:: Easy Access ::
Yahoo.com
Lycos.com
Hotmail.com
Friendster.com
 
aurora_mzmn@yahoo.com 
     

 

:: Pengenalan ::

 

Tadaaa…haa kengkawan…ni dia laman web yang korang2 smuo dok mintak,dok tunggu…aku dah buat dah...tapi tak dak la yang rasmi nyer just bertujuan untuk menjadi satu laman peribadi sebagai connection antara webmaster and the geng…bley?...hehehe…at least ada gak connection walaupun we all dok jauh…hang tang sano…aku tang sini…dan si dio plak ntah mano2 ntah…So, Insya-Allah aku try sempurnakan secepat mungkin…tapi harap hangpa pun support la aku, hantaq la gambaq2 ker (porn pic ditegah sama sekali) , artikel2 ker atau aper2 jer la ek…bley aku setup masukkan kedalam web ni…hihih hangpa smuo klau ader pape komen tu hantaq lar ek...lagipun this website is still under construction…so banyak lai yg tak dimasukkan... tapi memandangkan permintaan member2 yg tak sabau2 nak tengok pembikinannya… terpaksa lar webmaster kuarkan gak yg mana bley…ihiks… kebetulan…cuti panjang pun tak buat aper…so  I'll try to complete this website…nanti korang2 jangan la segan silu untuk sign aku nyer guestbook ek...pastu jgn lupa lawat lagi dari masa ke masa untuk paparan info terkini (info yg aku dapat jer la...klau aku tatau info terbaru tolong ah bagitau)..dan klau korang nak bagitau kat member2 ph110 kita yang lain pasal web nie pun bagitau laa...lagi ramai yg tau lagi best  ek...okey...TQ...chow…have a nice day...

 

 Free Guestbook from Bravenet

[Back To Top]

:: Menu Utama ::

 

ffffff

KESIHATAN ANDA     

 

POSITIVE THINKING 

[Drugs and Their Uses]  [Diseases, Symptoms & Treatments] [Health Info]

[A True Friends] [The Blue Ribbon's Story] [The Salesman's Story] [Who Can Say] [Life's Lesson] [ The Feelings' Island] [ The Cracked Pot] [What Makes The Difference] [ The Success' Secret] {note:All of the stories were written by POSITIVE CLUB! }
kk

KOLEKSI ALBUM 

RUJUKAN AGAMA 

 

[Pharmacy Nite 2004] [Hulu Yam Challenges] [Pesta Buku 2004]

  [Tazkirah] [Fatwa Semasa] [Hadith 40 Imam An-Nawawi] [Tokoh Islam] [Sejarah Islam] [Kisah Teladan]
  KK  
KISAH MINGGU INI

Tingkat atau gologan orang yang membaca Al-Quran

        Tingkat atau golongan pembaca Quran adalah terbahagi kepada enam tingkat menurut pembacaan seseorang pada setiap malam iaitu berdasarkan hadis Nabi S.A.W dan keterangan para sahabat Baginda :

1. Golongan 'JUTAWAN' (Al-Muqantharin) : iaitu pembaca Al-Quran 300 hingga 1000 ayat pada setiap  malam.

2. Golongan 'JAYAWAN' (Al-Faaizin) :  iaitu pembaca Al-Quran 200 hingga 299 ayat pada setiap malam.

3. Golongan 'SETIAWAN' (Al-Qaanitin) : iaitu pembaca Al-Quran 100 hingga 199 ayat pada setiap malam.

4. Golongan 'PEMELIHARA' (Al-Haafizin) : iaitu pembaca Al-Quran 50 hingga 99 ayat pada setiap malam.

5. Golongan 'YANG INGAT' (Az-Zaakirin) : iaitu pembaca Al-Quran 10 hingga 49 ayat pada  setiap malam.

6. Golongan 'YANG LALAI' (Al-Ghaafilin) : iaitu pembaca Al-Quran 0 hingga 9 ayat pada setiap malam.

 

Sabda Rasulullah s.a.w :

"Sesiapa yang kerap membaca sepuluh ayat Quran (pada setiap malam), tidaklah dia dituliskan daripada golongan yang LALAI, sesiapa yang membaca seratus ayat Quran adalah ditulis baginya daripada golongan yang SETIAWAN, dan sesiapa yang membaca seribu ayat Quran nescaya ditulis baginya daripada golongan yang JUTAWAN..."

-HR ABI DAUD-

   

  kk

[Back To Top]

     
     
 

:: Info PH110 ::

 
PRAKTIKAL OH PRAKTIKAL! kkk PORTAL PELAJAR

HUH besh wey praktikal...cam baru masuk skolah...ihiks yor la mana tak nyer org lain smuo tue-tue kite jer yg mude-mude ahak...besh sungguh...walaupun kengkadang tu rasa penat skit...huh takat ni takdak la lagi kena buli...hmm klau kat klate nie dio panggil "bleh buak Gallo"...everythings orait... uik lupa plak nak tanya? korang2 yg laim camna? besh kan? aa'a kepada bebudak yg apply degree webmaster ucapkan congrate sbb dengar2 smue yg apply dapat ek...papepun smoga korang sentiasa success...dan jgn lupe doakan jugak untuk kami ek... 

AHAH...yang dah masuk praktikal tu jangan dok shok sangat buat OT sampaikan korang2 smue lupa plak apa yg WAJIB dibuat...apa? tak ingat! ish korang nie...kan kita kena fill up sendiri kite nyer portal student...make sure u all buat sebelum 30/5...surat dah sampai kan? hmm webmaster just nak remind jer...k arh pape pun  buat yang terbaik...bE dA' Besh aMonG dA' bEsh To bE Da' BesH...uik eheh webmaster remindkan utk smue tau tak de asobiah ek...ukt yg nak convert to degree pun korang kena buat sendiri gak k...kang ader plak yg tercicir...Nauzubillah

PCM 500 TEN...CONTINUE NIFEDIPINE...REVIEW THE DATE...WHAT? HALOPERIDOL, DAH BAGI...OMIPRAZOLE,A** DAPATKAN SIGN DR PAKAR DULU...APA? CREM? ADA KAT DLM TROLI... HAH SYRUP, KAMU BANCUH SENDIRI & COUNTER CHECK THE STRENGH...HUH PENAT NYERRRR....TENSION !!!

WEBMASTER DENGAR2 ADER YG TAK BLEY NAK ISI EK...SBB GRUOP??? KEPADA YANG DAH ISI TU BAGI ARH TUNJUK AJAK PADA YG TAK DAPAT TU EK...KITA KAN KAWAN....

KK
INTERSESSION RESULT DAH KUAR WESSSS:

ISH lambat lagi ker member2 kite yg terlibat ngan intersession ni nak gi latihan klinikal...ih besh la korang! masuk klinikal bulan 6 ni ek... huh bley la cuti lagi... rehat2... lepak2... hmm anyway korang study ler btul2 webmaster ngan member lain sentiasa mendoakan kejayaan kita semua.... dan jangan lupe plak nanti nak masuk praktikal inform ah kita orang ek...k chayyo chayyo!!!

 

huii nervous siott....takut, "kenaling dik-dik"... aper tak nyer, result dah kuar arhh... korang tak tau ker? AKU PUN TAK TAU... kwa kwa kwa kwa... hehehe just kidding... actually result dah kuar pd 14 april lagi... korang bleh check melalui laman rasmi uitm... ataupun melalui sms... untuk keterangan lanjut... sila cari sendiri... ahaks..Tak der la u all bley click the smile button tuuu..

                          

KEPADA YG TERLIBAT NGAN INTERSESSION...SLAMAT MENEMPUH SESSI SHORT COURSE...GOOD LUCK IN UR EXAM...FROM WBMSTR AND ALL OF PH110/5'S MEMBERS berita ni dah basi..........................CONGRATULATION FOR THOSE WHO GOT AN EXCELLENT RESULT...HMM FOR THOSE WHO R NOT SO GOOD TRY AGAIN..K... BEST OF LUCK...QUECK
kkk
BIASISWA TAHUN AKADEMIK 2004/05
haa berita baik untuk senior2 degree year 3 & 4. Guardian Pharmacy(M) Sdn.Bhd, menawarkan biasiswa tahun akademik 2004/05. P'mohonan dipelawa drpd penuntut2 yg m'punyai rekod akademik yg terbukti di Uni2 awam / swasta bagi sesi 2004/05. Sedikit maklumat tentang tawaran... KURSUS: Sarjana Muda Farmasi, TEMPOH BIASISWA: 1-2 Tahun, NILAI BIASISWA : RM 10 000 setahun, SYARAT2 :Ditawarkan kpd mahasiswa tahun 3 & 4 Degree Pharmacy. Warganegara M'sia. TARIKH TUTUP : 7/5/04. Berminat dan untuk keterangan lanjut  hantarkan  email anda  kepada webmaster.  
berita ni dah basi.........................PERKHHH TAWARAN BIASISWA 10 000... SAPA TAK NAK WEII...HMM APA LAGI ABG2 KAKAK2 SENIOR...JOLLY SAKAN LA KORANG!!! JGN LUPE BLANJA  EK... kkk

kk

ISH HANTAR ARH APA2 INFO KAT AKU EK...CITER2 BESH KER UNTUK DIKONGSI BERSAMA...K

hhh

[Back To Top]

 
 

:: Info Maahad ::

 
PERCUTIAN 3  HARI KE PULAU TIOMAN:

gg

DERMA MASJID ..BUAT AMAL JARIAH:

Huh geng i'm so sorry...aku memam tak sempat  nak hulur tangan untuk sama2 uat kertas kerja utk ke pulau tuu...hmm macam aku kata ari tu aku kena turun  K.L untuk urusan registration aku... memam aku tak dan...dan lak 17/5 aku dah kena lapor diri kat HBKB...i'm sorry!!! skang nie aku dah start praktikal kat HBKB..jgn plak korang ingat aku nak ngalak dr korang ek...WEBMASTER SAYS: SORRY!!!...

Hmm Masjid Mukim Padang Enggang, Wakaf Che Yeh…Skang nie dlm pembinaan ‘renovation laaa’ ni smua bagi menampung ahli jemaah yg makin ramai…tak muat beb terutama bila Jumaat… pembianaan merangkumi penambahan ruang sembahyang bagi jemaah lelaki dan perempuan, tukar peralatan2 letrik spt speaker dll...and then yang terbaru tengah menaik taraf pagar masjid... hmm kat ner masjid tu? Ihik…sonang cito… kt umoh eden… buat masa nie sumbangan anda amatlah diperlukan kerana dalam masa terdekat nie ia perlu dihentikan disebabkan kekurangan kewangan... hmm kepada kengkawan yang rasa nak bagi sedikit derma bley la emailkan kepada webmaster untuk mengetahui no.akaun masjid atau click jer button sebelah untuk layari website masjid...

kkk

BERITA PANAS (7/5) :   FFFF
mmm webmaster baru jer balik dari melawat sorang member kite yg terlibat ngan kemalangan jalan raya...uhuh memam kecian, dah kena langgar, motor rosak, pastu lak xder yg bertanggung jawab...si sial tu langgar dan terus blah...memam klau ikut hati pun "BAIK BLEY JADI JAHAT EK..." tunggu jer la aper yg nak jadi...hmm sabor jer laa...hari ni hari dier...tak per mungkin esok hari kita... Allah maha mengetahui!!!

kkk SABDA  RASULULLAH  S.A.W : " APABILA  MATI  SESEORANG  ANAK  ADAM , MAKA  PUTUSLAH  SEGALA  AMALAN  BAGINYA  MELAINKAN  3  PERKARA ;  ILMU  YANG  BERMANFAAT,  ANAK  SOLEH,  DAN   SEDEQAH   JARIAH ", au kama qall...

[Back To Top]

Copyright © 2004 Mohd Zaem Mohd Nawi, All Rights Reserved.
For Comments and Suggestion, Please email the webmaster.